Chronisch ziek

Hoe breng je een pijnlijk thema onder de aandacht?

Maar liefst 34,7% van de vrouwen en 28,7% van de mannen in Nederland heeft een chronische ziekte. Anders gezegd, iedereen kent wel iemand in zijn of haar directe omgeving die met dit fenomeen te maken heeft. Reden genoeg om het lezerspubliek te koppelen aan organisaties die hulp bieden bij chronische ziekte.

Verspreiding van Chronisch Ziek

  • Met meer dan 1 miljoen lezers per dag is de Metro bij uitstek geschikt om het thema onder de aandacht te brengen, met name omdat de gratis krant ook in academische ziekenhuizen wordt verspreid.
  • Wie weet de doelgroep nu beter te bereiken dan de initiatiefnemers van de Week van de Chronisch Zieken? Zij zorgden voor een grotere verspreiding onder de mensen die (in)direct met het thema te maken hebben.
  • Om de inhoud van de uitgave ook digitaal te kunnen delen, verspreiden en uitdragen, is de website www.overchronischziek.nl gelanceerd. Hier vind je alle artikelen, partners en koppelingen met socialmediakanalen.

Impressie van de uitgave

‘Berthold Gunster (grondlegger Omdenken) legt website plat’

Met een inspirerend voorwoord trapte Berthold Gunster de editie van Chronisch Ziek af. Zijn bijdrage leidde zoveel verkeer via de sociale media naar de campagnewebsite, dat deze tot 3 keer toe moest worden gereset.

Altijd begrensd of ook wel grenzeloos? Wat kun je allemaal wel en wat niet wanneer je chronisch ziek bent? Drie mensen doen hun verhaal.

1 op de 3 mensen is chronisch ziek. Een beschrijvend verhaal over de verschillende typen chronische ziekten en uitgelicht wat de meest voorkomende zijn in Nederland.

Restless legs: geen psychische aandoening. Buitenstaanders beschouwen restless legs (RLS) vaak als een onschuldig kwaaltje, maar de aandoening bezorgt patiënten jarenlang slapeloze nachten.

Vier chronische ziekten uitgebreid besproken. Parkinson, Multiple Sclerose (MS), diabetes en nierfalen.

Revalideren met een chronische ziekte. Een revalidatiearts geeft antwoord op de vraag hoe zinvol revalideren is bij een chronische ziekte.

Onze darmen in feiten en cijfers. Wat zijn de meest voorkomende darmaandoeningen en hoeveel mensen kampen hiermee?

“Waarom zou je je klachten verzwijgen?” Twee vrouwen speelden open kaart over hun chronische aandoening – en zouden het iedereen aanraden.

Een chronische aandoening vraagt om chronische motivatie. Hoe is het om te werken en studeren met een chronische ziekte? Ervaringsdeskundigen Jelmer en Robin vertellen het.

Levensstijl aanpassen, diabetes type 2 voorkomen. Meer dan tweehonderdduizend Nederlanders hebben diabetes mellitus, oftewel suikerziekte. Kun je deze aandoening voorkomen?

2,2 miljoen volwassen hebben dagelijks pijn. Van fybromyalgie tot aangezichtspijn: sommige mensen hebben iedere dag pijnklachten.

Datum

23 februari 2017

Categorie

Metro