Hersenen

De toegevoegde waarde van een campagnewebsite

Ze vormen minder dan 2% van ons lichaamsgewicht, maar zijn de basis voor ons bestaan: de hersenen. Rhijnvis Media ontwikkelde een prachtige campagne over dit onderwerp. Daarbij werden ook zwaardere onderwerpen als hersenaandoeningen niet geschuwd. De campagne bestond uit een themabijlage bij De Telegraaf en een website waar lezers terechtkonden voor extra informatie,  zoals een exclusief interview met Edwin van der Sar. 

Epilepsie is één van de aandoeningen die verwant zijn aan onze hersenen. Daarom distribueerde Rhijnvis Media in aanloop naar de collecteweek van het Epilepsiefonds de themabijlage ‘Hersenen’. Hierin kwam niet alleen epilepsie aan bod, maar ook multiple sclerose (MS), verslaving, dementie, autisme en depressie. Het was de eerste publicatie die het onderwerp hersenen landelijk onder de aandacht bracht.

Met een voorwoord van Nanna Tieman. Haar partner, acteur Romijn Conen, herstelt van een herseninfarct.

Naast de ‘zware’ onderwerpen bood de uitgave ook ruimte aan artikelen over slapen, het puberbrein, evolutionaire psychologie en het trainen van je hersenen. De combinatie van persoonlijke verhalen, spraakmakende interviews en nieuwe informatie, sprak een brede doelgroep aan. Bovendien wekten namen als Ronald Giphart (auteur) en Erik Scherder (neuropsycholoog), die meewerkten aan de publicatie, de belangstelling.

Kijk ook op de website

Bijzonder aan deze special was de wisselwerking met de themawebsite Uwhersenen.nl. De lezer werd in de printuitgave gewezen op het bestaan van de website en het exclusieve interview met Edwin van der Sar, dat uitsluitend online was geplaatst. Met de Edwin van der Sar Foundation realiseert hij beweegprojecten voor mensen met hersenletsel. Het feit dat hij aan den lijve ondervond hoe belangrijk dat is (zijn vrouw Annemarie liep een hersenbeschadiging op, red.) maakte het artikel persoonlijk en herkenbaar.

Websitebezoekers konden uiteraard ook alle andere artikelen uit de special terugvinden en delen via social media of e-mail. De adverteerders op Uwhersenen.nl waren letterlijk one click away van hun doelgroep, dus ook zij profiteerden van de combinatie van print en digitaal. Al met al is de Hersenen-special een uitstekend voorbeeld van een geslaagde crossmediale campagne.

Datum

23 februari 2017

Categorie

De Telegraaf